logo-v2

facebook2   facebook2   facebook2

2e9def50189b257f98518aa6ef588eb2.jpg
Udarci po lopti u stilu Gokua


skola fudbala

Udaraci po lopti, kao jedan vid osnovne fudbalske tehnike, neizostavan je element u trenažnom procesu dečaka i devojčica u FK Varga. Jedan je od najčešće primenjivanih udaraca u fudbalu, može se vršiti svim delovima stopala, kako spoljnom, poput velikog majstora Luke Modrića koji je ovaj udarac doveo do pefekcije, tako i unutrašnjom stranom stopala koji se najviše koristi tokom utakmice.

Naši mladi fudbaleri su pokazali da su na sjajan način ovladali datim elementom fudbalske igre i da svakim trenigom sve više napreduju. Na fotografiji vidimo i dokaz, brz (poput munje), kratak kontakt sa loptom, položaj stopala idealno postavljen pod uglom od 90 stepeni, lopta kao metak, tačno, efikasno i pravovremeno se upućuje saigraču.

Možemo konstatovati da je energija i brzina kojom se lopta kreće (što možemo videti ili ipak ne??? ) zaličila na kamehame talas, supermoć glavnog junaka crtanog filma o Zmajevoj kugli, Gokua!

Da li su naši mališani čuli za jedan od najpopularnijih crtanih filmova proverićemo na sledećem treningu?! A do tada sportski pozdrav!

skola fudbala